CARNAL AT HOME, CHRISTMAS SPECIAL

Of jet nu thuis wíl of moet vieren, wij zijn er voor je! Met Carnals Christmas Special zit je sowieso gebakken! De premium meats die je van ons gewend bent, bereid voor een avondje gourmetten met de familie of om je eigen kerstdiner compleet te maken.

 

Gourmet pakket // Selectie prime meat voor op de gourmet. Samengesteld in porties voor vier of zes personen. Voor meer personen vlees nodig? Bel of mail voor de opties.

 

Premium vlees // Premium beef, zoals die ook bij Carnal geserveerd zou worden deze kerst. Door ons met liefde voorbereid voor jouw feestmaal. Voeg ‘m toe aan je eigen recept of laat je inspireren door onze chefs.

Menu

CARNAL’s gourmet pakket

100% prime beef burger, Premium Brazilian ossenhaas, premium bavette, Iberico worstje, French rubbed kipfilet.

 

350 gram per persoon. Geserveerd in porties voor 4 personen (55 euro) of 6 (80 euro)

 

Premium vlees

Premium Brazilian rib-eye, 300 gram, 9 euro

Tomahawk, 1 kilogram, 29,50 euro

Premium Brazilian ossenhaas, 200 gram, 13,50 euro

Premium bavette, 300 gram, 9 euro

Spareribs, hele rack 11,50 euro

Afhalen

Voor 12:00 besteld, dag erna tussen 16u en 22u af te halen. Op 24, 25 en 26 december af te halen tussen 12u en 14u.

Praktisch

Je bestelt CARNAL for Christmas makkelijk via mail, DM, WhatsApp of telefoon. Laat ons weten wat je wil, hoeveel je wil en wanneer je het komt ophalen. Betaling via Tikkie of bankoverschrift alvorens afhalen.

 

Wycker Brugstraat 35, Maastricht – order@steakhousecarnal.nl – +31 (0)6 34 04 48 18

Pick your meat

Meer info over de vier verschillende stukken vlees en hoe je er een feestmaal van maakt

 

Wij kiezen onze runderen op basis van hun voeding en dus hun kwaliteit. Deze Ierse runderen zijn graan-gevoerd waardoor er intramusculaire vetten ontstaan in het vlees. Dat heeft als gevolg dat er vet als een marmering door het vlees loopt. Bij verhitting smelten deze vetten en voegen ze smaak en sappigheid toe aan het vlees. Toch heeft ieder stukje van het rund een eigen karakter. Hieronder vertellen we je graag over het onderscheid zodat jij weloverwogen je keuze kunt maken.

 

Het grootste verschil tussen rib-eye en ossenhaas is vet. Ossenhaas is lean, rib-eye heeft vet. Daardoor de rib-eye een rijkere smaak. De ossenhaas daarentegen is een spier die vrij weinig wordt gebruikt door het rund zelf, waardoor hij super mals is. Mocht je meer smaak aan het stuk vlees willen toevoegen, gebruik dan kruiden. Denk aan zout en peper, rozemarijn, of kies voor kruidenboter. Ook de keuze voor de grillmethode heeft invloed op de smaak.

 

De vezels in de bavette zorgen ervoor dat de textuur standaard minder dicht, en dus malser, is. Maar ook dat het vlees minder verfijnd is. Hij wordt het liefst medium gegeten, dit staat toe dat de juiste hoeveelheid vetten tot vet versmelten. Lekker met rozemarijn-aardappeltjes, groene asperges, en een romige saus. Denk aan pepersaus of champignonroomsaus. Ook lekker is een bavette salade, met rucola en parmezaanse kaas.

 

De rib-eye daarentegen is lekker bij rustieke frietjes met schil, maldonzout, gebakken champignonnetjes, spinazie met een champignontruffelsausje. Kies je voor de ossenhaas, het meest malse stuk van ze allemaal, combineer hem dan met groentepuree, kruidenboter, aardappelpartjes en een verse frisse salade. Ook leuk in een beef wellington, de ultieme kerstklassieker.

 

Last but not least, de tomahawk, een rib-eye met het bot er nog aan. Deze moet éigenlijk gewoon gegrilld worden op houtskool. A little Christmas-BBQ. Daarna trancheer je hem en eet je hem met chimichurri – een Argentijnse saus – en complementeer met een hasselback-aardappel. Bon appétit.

Ook een Carnal Christmas Special thuis? Bestel dan snel!